Kérdésekkel, egyedi árajánlatkéréssel forduljon értékesítési csapatunkhoz: foglalas@villapark.hu

Látnivalók a környéken

Várgesztes
Budapesttől körülbelül 70 kilométerre található Várgesztes.
 vargesztesivarA Vértes-hegység völgyében fekvő település nevezetessége a vár. A várat a XVI. században kezdték építeni majd az Esterházy család birtokába került.
A falu sváb ősei 1776-ban telepedtek le. A falu jelképe a csengő, mivel úgy őrzi az emlékezet, hogy az ősök csengő szóval vonultak be az ajándékba kapott területre.
A falu központjában található római-katolikus műemlék templom, amelynek harangjának, tetejének felújítását a Villapark adománnyal támogatta: A templom közelében épült a sportcsarnokot, konferenciatermet, iskolát és óvodát is tartalmazó új Faluház. Várgesztes lélekszáma 550 fő, zömében német nemzetiségű hagyományőrző lakosok lakják.

Tata
Története a korai középkorig nyúlik vissza, a bencés apátságról a XI. századból fennmaradt írásos emlékek tudósítanak. Tata szimbóluma a vár, építése I.(Nagy) Lajos uralkodása idején kezdődött és későbbi királyaink kedvelt tartózkodási helye volt.  tataivarA török hódoltság idején a helyiség sokszor gazdát cserélt és szerepet játszott az 1848-49-es szabadságharcban is: 1849. május 3-án Görgey Artúr innen indult Buda ostromára.
Tata számos építészeti remekművel várja látogatóit:
A vár a város szimbóluma, melyet a XIV. században kezdtek építeni és számtalan átalakítás után mai formáját a múlt század végén nyerte el. A Kossuth tér műemlék házai közül kiemelkedik a monumentális római katolikus plébániatemplom. Az Országgyűlés téren, a harangláb és a kapucinus templom áll. A Cseke-tó partján található az angolkert botanikai különlegességeivel, az Eszterházy kerti lakkal és a műromokkal, melynek legértékesebb darabjai a vértesszentkereszti romtemplom maradványai.
Az Öreg-tó partján áll az Esterházy-kastély, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Márvány-hegyre épített volt piarista rendházra és gimnáziumra.
Tatát a források, a két tó és több patak tette és teszi ma is vonzóvá. Nem véletlen, hogy a települést a "vizek városa"-ként ismerik messze földön és a nyári programok között szerepel a nemzetközi hírű Víz-, zene-, és virágfesztivál.

Tatabánya
 turulmadarTatabánya a Kő-hegy lábánál, a Vértes és Gerecse hegység közötti völgyben fekszik. Lakosainak száma 75 ezer fő. Tatabánya város 1947. október 10-én létesült Alsógalla, Felsőgalla, Bánhida és Tatabánya (község) egyesítésével.
A terület a kedvező természeti adottságok miatt a paleolitikum óta lakott hely.
Tatabánya bányász és iparvárosi jellege a rendszerváltozásig meghatározó volt, azóta új iparágak alakultak ki. Tatabánya az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. Jelentősebb nevezetességei a Kő-hegyen álló Turul madár(Európa legnagyobb bronzszobra), a Szelim barlang, a Mátyás-kút és a Szarvas-kút.

Komárom
Várgesztestől félórányi autóútra található Komárom. Első okleveles említése 1037-ből való, Camarin néven. Komárom fő idegenforgalmi látnivalója az 1809-77 között épített erődrendszer. A város nyugati részén álló Monostori erőd a legnagyobb. Jellegzetessége, hogy kívülről teljesen láthatatlan. komaromivar A patkó alakú tüzérbástyánál ma színdarabokat adnak elő. Az erődben "Várak, erődök, katonák - Komárom katonaélete a 15. századtól 1991-ig" című kiállítás látható. Komárom legrégebbi erődje a Csillag-erőd. Építéskor széles vizesárokkal vették körül. A várost délről védő Igmándi-erőd jóval kisebb a többinél, 1966-tól a Klapka György Múzeum római kőtára működik benne.
A város idegenforgalmi nevezetességeihez  tartozik a 18. századi, barokk római katolikus templom, a plébániaház, valamint a 20. század elején épült Gyürky-kastély, amely ma Selye János Kórház néven üzemel. A vásártéren az egykori Brigetio kereskedő és kézműves lakóinak települése állt. A polgárváros területén 10 éve folynak az ásatások.
A város fejlődésébe közbeszólt a történelem, az első világháború. A trianoni békeszerződés, következtében a Duna bal partján fekvő városrész a Szlovák Köztársaság része lett Komarno néven.

Majk
A Várgesztesi Villaparktól 10 Km-re fekszik Majkpuszta, ahol Közép-Európa egyetlen, építészeti egységében megmaradt kamalduli remetesége található.templom
A területet gróf Esterházy József 1733-ban adományozta a rendnek. Az építkezések Franz Anton Pilgram tervei alapján kezdődtek meg. 20 barokk cellaház gyűrűjében látható a templom és az "U"alakú főépület.
Az itt élő szerzetesek némasági fogadalmat tettek, mely alól évente kétszer kaptak feloldozást: karácsonykor és egyszer családjuk látogatása alkalmából. Mindennapjaik szigorú programot követett: napfelkelte előtt misézéssel indították a napot, majd ájtatoskodtak és elméleti tudományokkal foglalkoztak. Erőnlétük megőrzésének érdekében a kertben dolgoztak, illetve ötvös és fafaragómunkákat végeztek.
A rendet II. József oszlatta fel 1782-ben, mivel kreatív tevékenységet nem folytattak. Az épületre a pusztulás évei vártak, majd ismét az Eszterházyak kezére került. Eszterházy Móric vadászkastéllyá alakíttatta a főépületet, mellé angolparkot építtetett. Ma a cellaházakat, a kastély refektóriumát és a templomtornyot látogatják az érdeklődők.


Ajánlatkérés vagy Foglalás

Árajánlatért és kalkulációért kérjük kattintson a gombra.

 

HÍRLEVÉL

Ajánlatkérés

Ajánlatot könnyen készíthet „Ajánlatkérés vagy foglalás” online alkalmazásunkkal (fent), mely email-ben érkezik meg Önhöz, amit később foglalásához is használhat.

Ajánlatkérés

Túraútvonalak galéria

close


A weboldal Cookie-kat használ annak érdekében, hogy használata felhasználóbarát legyen.